Over SchuldHulpMaatje West-Friesland

 

SchuldHulpMaatje West-Friesland is officieel opgericht op 19 mei 2014.

Kamer van Koophandel nummer: 60761350.

Officiële naam: Stichting Schuldhulp door kerken in West-Friesland.

RSIN nummer: 8540 48 297.

 

Doel

Het doel van SchuldHulpMaatje West-Friesland is het voorkomen en oplossen van financiële schuldproblematiek van particulieren, geïnspireerd door Bijbelse motivatie. De begeleiding van hulpvragers kan zowel op vrijwillige basis plaatsvinden als op basis van een verplichting die wordt opgelegd door een officiele hulpverleningsinstantie.

 

Werkwijze

De stichting zet de voor begeleiding van hulpvragers zorgvuldig geselecteerde vrijwilligers in, die schuldhulpmaatjes worden genoemd. Deze schuldhulpmaatjes worden allemaal, conform landelijke uitgangspunten, landelijk geregisteerd en (her)gecertificeerd. SchuldHulpMaatje West-Friesland werkt hiervoor samen met Stichting Encour.

Lees op de pagina Werkwijze hoe de begeleiding in zijn werk gaat.

 

Beleid

In het najaar van 2016 zijn opnieuw dertien maatjes opgeleid. Dertig SchuldHulpMaatjes zijn nu actief. De vraag naar hulp neemt nog steeds toe, maar dankzij de geweldige inzet van onze maatjes kunnen we de wachtlijst gelukkig kort houden.

 

Meer maatjes betekent ook dat er meer intakegesprekken zijn en en dat er meer begeleiding nodig is. Coördinator Ruth kreeg het te druk. Sinds september hebben we daarom een tweede coördinator, Arianne.

 

In het bestuur zijn we bezig om duidelijk te krijgen waar we in de komende drie jaar met de organisatie naartoe willen: hoe groot willen/moeten we worden, hoeveel financiele middelen hebben we dan nodig en waar kan dat geld vandaan komen? Gesprekken met onze Landelijke Vereniging van Schuldhulpmaatjes en met de burgerlijke gemeenten moeten een en ander gaan verduidelijken.

 

In het jaarverslag over 2015 blikt de secretaris terug op de positieve ontwikkelingen in 2015. De penningmeester heeft hier een korte presentatie van de jaarcijfers 2015 en de begroting 2016 gepubliceerd.

Beloningsbeleid

De stichting dient het algemeen belang en heeft geen winstoogmerk. De schuldhulpmaatjes en de bestuursleden krijgen geen vergoeding, maar kunnen slechts aanspraak maken op binnen de stichting afgesproken onkostenvergoedingen.

 

Financiering

Het werk van Schuldhulpmaatje West-Friesland is alleen mogelijk door onze sponsors, giften en donaties.

 

Uw hulp is van harte welkom! Wilt u weten hoe uw bedrijf, organisatie of kerk SchuldHulpMaatje West-Friesland kan sponsoren, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

U kunt ook eenmalig of periodiek een gift overmaken op NL68 RABO 0182 4782 38 t.n.v. Stichting Schuldhulp door kerken in West-Friesland. 

 

SchuldHulpMaatje West-Friesland is erkend als ANBI

Particulieren kunnen de donatie als aftrekpost opvoeren bij de belastingaangifte, omdat SchuldHulpMaatje West-Friesland is erkend als ANBI.

 

Blijf op de hoogte van de resultaten

Natuurlijk wilt u weten wat SchulHulpMaatje West-Friesland met uw geld doet. We houden sponsors en donateurs graag op de hoogte.

 

Wilt u ook elk kwartaal het laatste nieuws en inpirerende ervaringsverhalen van cliënten, vrijwilligers en sponsors in uw mailbox krijgen?

Ja, graag!

 

Bestuur

Het bestuur bestaat uit:

  • Kasper Gutter (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
  • Joost van der Kooij (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
  • Carel van Poppel (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
  • Henk Parker (bestuurslid)
  • Leo Wim de Kroon (bestuurslid)

 

Postadres

Je kunt contact opnemen met SchuldHulpMaatje West-Friesland door een brief of een e-mail te sturen naar:

SchuldHulpMaatje West-Friesland
p.a. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. J. van der Kooij

Kleine Zomerdijk 4
1687 PA Wognum


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.