Ik zoek hulp bij financiële problemen 

Maar liefst een op de vijf huishoudens heeft financiële problemen. Dat is veel. Veel mensen schamen zich zo erg voor hun schulden, dat ze geen hulp durven te zoeken. Naar die mensen is SchuldHulpMaatje West-Friesland op zoek.

Hoe eerder mensen aan de bel trekken, hoe beter. Geldzorgen zorgen voor veel stress. Het komt vaak voor dat mensen daardoor niet meer helder kunnen nadenken en de problemen alleen maar erger worden. 

Een keer rood staan kan gebeuren. Veel mensen lenen geld voor korte of langere tijd. Dat hoeft geen probleem te zijn. Maar ineens zit het echt tegen en kom je financieel in de knel. Met een uitstel van betaling of een voorschot op het salaris hou je het vaak nog wel even vol. Maar na verloop van tijd komen er deurwaarders en incassobureaus aan de deur. En als het echt uit de hand loopt, wordt je elektriciteit afgesloten en dreigt er beslaglegging of huisuitzetting.

Samen lukt het !!

SchuldHulpMaatje helpt jou

Heb je schulden of dreig je in de schulden te raken? Ook in West-Friesland is een lokale werkgroep van SchuldHulpMaatje actief. Daar kan je hulp vragen. Hoe eerder hoe beter, want voorkomen is beter dan genezen. Maar ook als je midden in een schuldhulptraject zit of er net uit komt, kan een maatje je helpen om financiën op orde te krijgen en te houden.

SchuldHulpMaatje helpt mensen in je omgeving

Misschien heb je zelf geen geldzorgen, maar zit iemand in je omgeving in de knel. Maak je je zorgen over een medewerker, een cliënt, een buurtbewoner, iemand uit je kerk of een familielid? Praat met die persoon over je zorgen en vertel hoe Schuldhulpmaatje kan helpen.

SchuldHulpMaatje helpt gratis

Iedereen die hulp nodig heeft bij zijn geldzaken, kan op SchuldHulpMaatje rekenen. SchuldHulpMaatje West-Friesland is er voor de inwoners van Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec.

We geven geen geld. De werkwijze van SchuldHulpMaatje is gericht op oplossing voor de lange termijn. Die hulp is gratis