Over ons

Over SchuldHulpMaatje West-Friesland

SchuldHulpMaatje West-Friesland is officieel opgericht op 19 mei 2014.

Doel

Het doel van SchuldHulpMaatje West-Friesland is het voorkomen en oplossen van financiële schuldproblematiek van particulieren, geïnspireerd door Bijbelse motivatie. De begeleiding van hulpvragers kan zowel op vrijwillige basis plaatsvinden als op basis van een verplichting die wordt opgelegd door een officiele hulpverleningsinstantie.

Werkwijze

De stichting zet de voor begeleiding van hulpvragers zorgvuldig geselecteerde vrijwilligers in, die schuldhulpmaatjes worden genoemd. Deze schuldhulpmaatjes worden allemaal, conform landelijke uitgangspunten, landelijk geregisteerd en (her)gecertificeerd. SchuldHulpMaatje West-Friesland werkt hiervoor samen met SchuldHulpMaatje Nederland.

Lees meer over de werkwijze

Beleid

Elk jaar worden er nieuwe maatjes opgeleid. Dertig SchuldHulpMaatjes zijn op dit moment actief. De vraag naar hulp neemt nog steeds toe, maar dankzij de geweldige inzet van onze maatjes kunnen we de wachtlijst gelukkig kort houden.

De maatjes worden aangestuurd door deskundige cöordinatoren: Ilse de Bruin en Barbara Wiering

In het bestuur zijn we bezig om duidelijk te krijgen waar we in de komende drie jaar met de organisatie naartoe willen: hoe groot willen/moeten we worden, hoeveel financiele middelen hebben we dan nodig en waar kan dat geld vandaan komen? Gesprekken met onze Landelijke Vereniging van Schuldhulpmaatjes en met de burgerlijke gemeenten moeten een en ander gaan verduidelijken.

Financieel

Het werk van Schuldhulpmaatje West-Friesland is alleen mogelijk door onze sponsors, giften en donaties.

ANBI LogoUw hulp is van harte welkom! Wilt u weten hoe uw bedrijf, organisatie of kerk SchuldHulpMaatje West-Friesland kan sponsoren, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

U kunt ook eenmalig of periodiek een gift overmaken op NL68 RABO 0182 4782 38 t.n.v. Stichting SchuldHulp door kerken in West-Friesland. 

Particulieren kunnen de donatie als aftrekpost opvoeren bij de belastingaangifte, omdat SchuldHulpMaatje West-Friesland is erkend als ANBI.

Lees meer over de financieën. 


Blijf op de hoogte van de resultaten


Natuurlijk wilt u weten wat SchulHulpMaatje West-Friesland met uw geld doet. We houden sponsors en donateurs graag op de hoogte.

 

Wilt u ook elk kwartaal het laatste nieuws en inpirerende ervaringsverhalen van cliënten, vrijwilligers en sponsors in uw mailbox krijgen?


Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief.